Lykkelig Barndom

Sagt av foreldre om skrikekurer

Etter at jeg kom med lovforslaget om at helsepersonell ikke skal anbefale foreldre å utsette babyen sin for «skrikekurer» har jeg fått flere hundre mail fra foreldre som takker. Mange er sinte på helsesøster eller andre fagpersoner som har anbefalt dem nettopp det å la babyen ligge og gråte. Her kommer noen kommentarer fra foreldre:

 

”At verdens mest hjelpeløse og sosiale vesen ikke tar skade av å isoleres i et mørkt rom alene må vel kalles en ekstraordinær påstand, som krever ekstraordinære bevis.”

 

”Vet ikke om det stemmer, men det sies at det er langt mindre gråt hos barn som hele tiden er fysisk nær moren. Det høres intuitivt logisk ut, men intuisjon og logikk er ikke noe for eksperter.”

 

”Hvem var det som mente at barn ikke trengte menneskelig kontakt i det hele tatt, så lenge de hadde mat og klær, og lot de være alene på velutstyrte barnehjem, der samtlige av barna døde? Det var nok eksperter, det, som manglet vitenskapelig bevis på at isolasjon er skadelig for mennesker.”

 

”Babyer er individer som er totalt prisgitt sine foreldre. Babyer kan ikke skrive i Dagbladet eller andre media for å tale sin sak. Derfor er Jeg og mange med meg evig takknemlig for alle som taler barnas sak. Jeg både håper og tror at vi etter hvert beveger oss mot et samfunn som tar mer hensyn til de minste og hvor foreldre etter hvert ser hvor viktig det er å stille opp når barna trenger dem, også om natta. Det er slitsomt å leve lenge uten søvn, men det er mye annet som kan og bør prøves før foreldre prøver Ferbers inhumane metode”.

 

Tusen takk til alle dere engasjerte foreldre som har sendt meg mail. Beklager hvis det tar litt tid før dere får svar fra meg. Jeg vil svare alle så fort jeg kan!

Ønsker dere en god helg!

 

Hilsen Nina 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen