Lykkelig Barndom

Lokal kontantstøtte til 2-åringer er god kommuneøkonomi

Det påstås at lokal kontantstøtte er en ekstrautgift kommunen må ut med, og mange politikere argumenterer med at det ikke finnes midler til kommunal kontantstøtte. Dette er direkte feil. Hver eneste kommune i hele landet mottar 15.000 kroner pr måned for hver eneste toåring.

 

Hver eneste kommune i hele landet mottar 15.000 kroner pr måned for hver eneste toåring

I debatter i kommunestyrer over hele landet denne våren vedrørende innføring av lokal kontantstøtte for 2 åringer, påstås det at lokal kontantstøtte er en ekstrautgift kommunen må ut med, og mange politikere argumenterer med at det ikke finnes midler til kommunal kontantstøtte. Dette er direkte feil. Hver eneste kommune i hele landet mottar 15.000 kroner pr måned for hver eneste toåring som bor i kommunen. Disse pengene skal dekke utgifter som en barnehage har for å passe en toåring på full tid pr måned. Tilskuddet er ikke øremerket og det betyr at for hver toåring som ikke går i barnehage, tjener faktisk kommunen 15.000 kroner pr måned.

 

Det finnes mye forskning i dag

Det finnes mye forskning i dag som tilsier at barn har det best sammen med familien sin i barnets 2 første leveår, og mye av denne forskningen strekker seg også ut etter barnet har passert 2 år, opptil 2,5 og 3 års alder. Forskningen dreier seg i korte trekk om at barn under 3 år først må få dekket sine psykologiske behov sammen med sin hovedomsorgsperson og familie, før de pedagogiske, som en barnehage kan tilføre et barn.

Kommuner som ønsker å forholde seg til forskning og tilstrebe en familievennlig politikk, kan med god samvittighet innføre lokal kontantstøtte for 2-åringer, ja faktisk helt opp til 15.000 kroner pr måned uten å tape en eneste krone på dette.

 

Dette innlegget har vært publisert i de fleste regionalaviser og lokalaviser i Norge.

 

Forfatter:

Lise Christensen, styremedlem i organisasjonen TID for barn.

TID for barn er gjestebloggere her på LykkeligBarndom

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen