Lykkelig Barndom

Kjære alle lesere!

Lykkeligbarndom er en helt nyopprettet foreldreblogg som har som mål å tale barnas sak. Det er så mange «der ute» som snakker om hva de voksne vil og ønsker, men er det ikke slik at det vi foreldre egentlig vil og ønsker, er at barna våre skal ha det bra og være lykkelige? Og at vi først blir lykkelige når barna våre er det?

 

Jeg blir så inspirert av dere alle sammen! På kort tid har jeg fått enorm respons både på mail og på facebook. For ikke å snakke om mange «likes» på facebooksiden til bloggen. Bloggen har ikke «vært på luften» lenge, så dette er over all forventning. Jeg vil selvfølgelig svare dere alle sammen! Jeg er selv småbarnsmor så dagene går i ett, men så fort min lille skatt sover, setter jeg meg ned og skriver.

 

Jeg blir så glad når jeg ser at det er så mange foreldre der ute som ønsker en faglig blogg som er på barnas side. Jeg er også veldig glad for at det er så mange foreldre som søker informasjon om «skrikekurer». Det er en babyfientlig metode som jeg er sterk motstander av. Det ligger noe informasjon om metoden på bloggen, og mere er på vei! «Ferber metoden» eller «skrikekurer» er en adferdsteori som prøver å få bukt med uønsket adferd. Gråt er ikke uønsket adferd, men babyens måte å utrykke behov på. Spedbarnets språk er gråt og den bør tas på alvor.

 

Det er flere av dere som skriver til meg at dere har dårlig samvittighet for at dere har gjennomført «Ferber-metoden» og «skrikekurer», men det skal dere ikke ha. Jeg er helt sikker på at dere alle handlet i god tro og ofte fra råd fra såkalte «eksperter». Dårlig samvittighet gavner ingen, hverken deg som forelder eller barnet ditt. Mitt råd er at du snakker med barnet ditt og forteller at du er lei deg for at du lot det ligge alene og gråte og at du lover å aldri gjøre det igjen. Barn forstår ofte mer enn vi tror, dessuten letter det på samvittigheten å si det høyt.

 

Det finnes mye informasjon og råd til foreldre «der ute», og det er bra, men jeg mener likevel at den største eksperten på ditt barn er deg selv. Alle barn er forskjellige og ingen kjenner barnet ditt bedre enn deg. Kanskje kunsten er å besitte mye kunnskap, men samtidig ha tillit til egne foreldreinstinkter og å lytte til barnets signaler? Når man får råd fra såkalte ”eksperter” og autoriteter, som strider mot sitt eget instinkt, er det mange foreldre som slutter å stole på instinktet sitt. Lykkelig barndom ønsker å komme med informasjon samtidig som at foreldre skal stole på instinktene sine. Det er ikke uten grunn at vi har fått tildelt dette – bruk det og vær trygg på deg selv som forelder!

 

God sommer!

 

Hilsen Nina 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen