Lykkelig Barndom

absolutt hjemme, barnehage eller begge deler?

Det mangler ikke på argumenter i diskusjonen om barna skal i barnehagen eller ikke. Har de minste barna det best hjemme? Har barn godt av å begynne i barnehagen etter en viss alder? Eller har barn det best hjemme til skolealder? Altså, barnehage eller absolutt hjemme?

Alle som kjenner meg vet at jeg har et brennende engasjement for barn, og at jeg har hatt det siden jeg var et barn selv. Når man er så engasjert som det jeg er, så bruker man mye av fritiden sin på å lese faglitteratur, tidsskrifter, forskningsresultater osv., og man snakker ofte med andre fagpersoner. Jeg gjør i allefall det. Mye av dagens informasjon finner man på nettet, og når jeg kommer over sider, blogger, tekster osv. som er opptatt av barn så blir jeg veldig glad. Her om dagen var en slik dag.

Mens skatten min på 14 måneder lå og sov på verandaen, satt jeg og lette etter gode blogger. Da kom jeg plutselig over en tekst som jeg likte veldig godt. Den het Kjære statsminister, i dag gjorde jeg noe jeg ikke skulle ha gjort.

Forfatteren av teksten heter Linda C. Hagen og har opprettet bloggen som heter absolutt hjemme Linda har 6 barn og venter den 7. om noen måneder. Linda har valgt å være hjemme med alle barna sine – helt til de begynner på skolen. Det jeg synes er så flott er at hun tør å gå mot strømmen og gjøre det som passer best for hennes barn og familien. Hun tør å lytte til morsinstinktet sitt uten å være redd for at andre skal fordømme henne. For det kan dessverre være slik at hvis man ikke følger anbefalningene til politikerne (som ikke har faglig utdannelse) så kan man bli sett rart på. Det er mange som ikke tør å tenke selv, og det synes jeg er fryktelig synd! En politiker (ta for eksempel Audun Lysbakken) vet ikke hva som er til det beste for DITT barn! Det er det bare DU som vet! En politiker tenker ofte (og særlig i dette tilfellet) samfunnsøkonomisk, og ikke barnets beste. Dessverre!

Det finnes mange muligheter, men kanskje ingen fasit, for alle barn er forskjellige. Og alle familier er forskjellige. Linda har valgt å være absolutt hjemme med sine snart 7 barn, jeg har valgt å være hjemme til barna blir 2 år for så å ha deltids barnehageplass, andre igjen velger å sette barnet i barnehage i en alder av 10 måneder.

Bloggen absolutt hjemme tar opp flere viktige temaer som har med barn å gjøre. Her kommer noen av tekstene som jeg liker:

 

Takk for at jeg ikke ble advart

Kjære statsminister, i dag gjorde jeg noe jeg ikke skulle ha gjort

Jeg traff en gammel dame

Mitt råd til alle mødre

 

Det ligger mange flere innlegg på bloggen som du kan lese. Hvis du trykker «liker» på facebook siden vil du automatisk få innleggene Linda legger ut.

 

Absolutt hjemme, barnehage eller begge deler? Hva synes du?

 

Hilsen Nina 🙂 


 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen