Skip to main content

Om meg

Min visjon er at alle barn skal få en lykkelig barndom

Det å få barn er helt fantastisk, men kan også være utfordrende. Det er helt normalt. Er dere nybakte foreldre som plutselig sitter med tusen spørsmål? Eller har dere allerede vært foreldre en stund og sliter med legging og søvn? Har dere et barn som skal begynne i barnehagen og ønsker tips og råd slik at barnehagetilvenning blir lettere? Eller har dere et barn som mistrives i barnehagen og ønsker hjelp med å løse problemet? Opplever dere stadig at barnet ikke «hører etter» når dere gir beskjeder slik at det blir mye krangling og mas? Er dere i et samlivsbrudd og trenger hjelp til å løse konflikter og uenigheter om barna? Mine, dine og våre barn utfordringer? Gråter babyen din mye uten at du forstår hvorfor? Eller ønsker du å samsove med babyen men er usikker på hvordan det gjøres på en trygg måte? Jeg kan hjelpe dere.

Jeg heter Nina Stanghov Ulstein og er utdannet barnevernspedagog, har mellomfag i spesialpedagogikk, er relasjonsterapeut og har en rekke kurs i tilknytning og småbarnspsykologi. Jeg er sertifisert ART veileder (sinnemestring) og ICDP veileder (veiledning av foreldre).

Jeg startet Lykkeligbarndom.no i 2011 og har hjulpet mange barn og familier. Jeg ønsket å tilby småbarnsforeldre en privat tjeneste hvor man kan henvende seg ved behov, få rask hjelp, kort ventetid og svar innen 24 timer. Jeg er grunnlegger og faglig ansvarlig.

Jeg har lang erfaring med barn og foreldre og har gjort mye forskjellig innen fagfeltet. Jeg har vært pedagogisk leder på en småbarnsavdeling i en barnehage, jobbet i barneverntjenesten, vært avlastningshjem, jobbet på akutt og utrednings-senter for barn, jobbet på mødrehjem, vært lærervikar på barneskole og jobbet med gatebarn i Rio i Brasil.

Her er noen tilbakemeldinger fra foreldre som har brukt Lykkeligbarndom sine tjenester:

«Jeg følte meg helt alene i verden når jeg gjennomgikk samlivsbruddet inntil jeg snakket med Nina. Hun hjalp meg på alle plan. Også med barna mine. Jeg kunne ønske jeg visste om Nina litt før.»

Tone 49, Oslo.


«Før vi kom i kontakt med Nina så bare kranglet vi. Etter at Nina hjalp oss med å forstå hva vi egentlig prøvde å si til hverandre så klarte vi å snakke ordentlig til hverandre. Nina hjalp med å oppklarte misforståelsene vi hadde, vi hadde hatt dårlig kommunikasjon over mange år. Vi kalte etterhvert Nina bare for ‘tolken’. Vi er separert i dag, men siden kommunikasjonen har blitt så mye bedre mellom oss så klarer vi å være venner. Barna synes det er veldig hyggelig at vi kan finne på ting som familie igjen og at vi ikke krangler lenger. Jeg merker at barna har det mye bedre nå.»

Per 56, Oslo.


«Sønnen vår på 4 år ville ikke i barnehagen. Hver morgen gruet jeg meg til levering og vi følte at barnehagen ikke tok det på alvor. Etter at vi fikk hjelp av Nina så løste det seg. Hun snakket med oss og ga oss verktøy, hun snakket med barnegagen og hun snakket med sønnen vår. Jeg anbefaler veldig Nina.»

Mona 29, Oslo


«Når jeg plutselig ble alenepappa annen hver uke til to små barn på 2 og 4 år raknet verden for meg. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle organisere dagen min. Alt ble stress og mas og barna gråt mye. Nina hjalp meg gjennom gode samtaler om barna og konkrete tips og råd til å løse den nye hverdagen. Hun snakket også med barna selv om de var små. Det hjalp veldig.»

Mathias 32, Bergen.


«Jeg har vært gjennom en forferdelig skismisse med barn involvert. Vi havnet i retten og det var mye løgn og bedrag. Helt forferdelig. Jeg var veldig redd og sov dårlig i flere måneder. Barna merket også dette og forandret adferd til å bli sint (den yngste) og innesluttet (den eldste). Det var utrolig godt å ha Nina i denne perioden. Hun er varm å snakke med, viser forståelse, har mye erfaring og kunnskap. Hun kom med helt konkrete tips og råd som jeg trengte da. Jeg var så stresset og redd med mye indre uro at jeg trengte helt konkrete råd. Å ha Nina i denne forferdelige perioden var som å ha en hånd å holde i. Jeg kan ikke anbefale Nina fra Lykkeligbarndom nok.»

Britt 45, Oslo


«Jeg er alenemamma til to gutter på 1,5 og 3 år. Jeg har vært alene med dem nesten hele livet fordi far stakk når jeg var gravid. Jeg var veldig sliten og har hatt problemer med å få guttene til å sove om kvelden og mye krangling og sutring etter henting i barnehage. Særlig den yngste gråter, sutrer, slår og er sint mye. Jeg var utrolig sliten og tenkte at det var bare krangling og gråting hjemme med barna. En annen mamma i barnehagen anbefalte meg å kontakte Nina fra Lykkeligbarndom. Nina har hjulpet meg svært masse med at guttene sover bedre, planlegge dagen bedre og få det bedre med meg selv. Det er mer harmonisk hjemme nå og jeg er en mer blid og glad mamma for guttene.»

Gro 28, Sørumsand.


La meg hjelpe deg med å gjøre småbarnslivet gladere, tryggere og enklere. Ingen familier er like, men sammen finner vi løsninger som er best for nettopp dere. Trygge foreldre gir en lykkelig barndom. Ta kontakt her.