Dette innlegget er bare til deg pappa, for selv om jeg for det meste vil ligge på puppen til mamma, så er du også veldig viktig for meg!

Kjære pappa! Da jeg lå inni magen til mamma og svømte rundt, så knyttet jeg ekstremt sterke bånd til henne. Jeg fulgte henne overalt hvor hun gikk, og vi ble på en måte som én person. Hun passet på meg både dag og natt. Men, jeg hørte også stemmen din, og den ga meg trygghet om at det var noen som passet på henne. Det var veldig viktig for meg for gjennom at du passet på mamma, så passet du også på meg.

 

Kjære pappa! Tusen takk for at du viser meg at det også finnes en verden utenfor puppen. Denne verden blir viktigere og viktigere for meg desto eldre jeg blir! Jeg gleder meg til jeg blir litt eldre slik at vi kan utforske denne nye verden sammen.

 

Kjære pappa! Tusen takk for at du holder meg i dine stor og sterke armer når jeg føler meg utrygg. Da føler jeg meg trygg med en gang. Det er liksom ingen som kan gjøre meg og mamma vondt når du er der med din beskyttelse. Du er så stor, og jeg er så liten, men når jeg ligger i dine armer så føler jeg meg så beskyttet mot alle livets farer.

 

Kjære pappa! Du er min helt og du er mitt forbilde. Når jeg blir stor så vil jeg enten bli akkurat som deg eller jeg vil gifte meg med en som ligner på deg.

 

Kjære pappa! Du er på mange måter rake motsetningen til mamma. Det gjør deg spennende. Jeg er vant til mammas lyse og milde stemme og hennes myke hud. Du har en mørk og spennende stemme og huden din føles litt stikkete. Det er så spennende med dine skjeggstubber som kiler meg, og dine store og sterke hender som tuller med meg og som kaster meg opp i luften. Noen ganger kan det bli litt vel spennende, for du kan bli litt ivrig og tro at jeg er tøffere enn det jeg er, men det er alltid morsomt å være sammen med deg. Jeg har fått med meg at noen politikere sier at du og mamma er så like, men det er dere ikke! Det merker selv lille jeg. Dere er faktisk veldig forskjellige, med hver deres unike egenskaper som jeg verdsetter like høyt, men til ulike tidspunkt i livet mitt. Er du snill og forteller disse menneskene det?

 

Kjære pappa! Tusen takk for at du står opp midt på natten og tar meg opp når jeg gråter. Det føles så trygt og godt når du med din store og robuste kropp bærer meg rundt for å roe meg ned. Da vet jeg at jeg er trygg og at ingenting galt kan skje.

 

Kjære pappa! Jeg gleder meg sånn til alt det spennende vi to skal gjøre sammen! Jeg ønsker meg at vi to skal dra på turer sammen. Da vil jeg dra på fisketur og telttur, og jeg vil at du skal lære meg å sykle og spille fotball. Kanskje kan vi bygge hytte oppi trærne eller en olabil? Eller du kan lage et dukkehus til meg i hagen? Om sommeren når vi er på stranden synes jeg det er så gøy når du tuller med meg i vannet. Du er så sterk du pappa.

 

Kjære pappa! Når jeg begynner i barnehagen så ønsker jeg meg at du også kommer og henter meg. Jeg synes det er stor stas at også du kommer og ikke bare mamma. Jeg er så stolt av deg og jeg vil så gjerne vise de andre barna hvor tøff og sterk pappa jeg har! Når jeg begynner på skolen så vil jeg at du også hjelper meg med leksene, for det er mye som du kan bedre enn mamma.

 

Kjære pappa! Tusen takk for at du også elsker meg. Og for at du også susser, koser og klemmer på meg. Da vet jeg at det er flere enn mamma som elsker meg, og det føles så uendelig trygt og godt!

 

Kjære pappa, tusen takk!

 

Jeg elsker deg!

 

 

Nina.

Opplever dere utfordringer i småbarnstiden? Da kan det være godt å få litt hjelp. Det er ofte bare små endringer som skal til. Lykkeligbarndom er en råd- og veiledningstjeneste, vi tilbyr rådgivning særlig knyttet til søvn, gråt, relasjoner, amming og barnehagestart. Be om et uforpliktende tilbud ved å trykke her, eller les mer om tjenestene.

Stikkord: ,

 • http://www.facebook.com/people/Camilla-Johansen/640560774 Camilla Johansen

  Vakkert :)

  • http://lykkeligbarndom.no/ Nina Stanghov Ulstein

   Hei Camilla.

   Tusen takk :)

   Hilsen Nina.

 • Linn Holm

  Kjære NIna, jeg har hatt gleden av å jobbe med deg i barnevernet, og har hatt mange gode og interessante diskusjoner med deg om det feltet vi begge engasjerer oss mest i; nemlig barns oppvekst- og livsvilkår. Jeg er så glad for at ditt engasjement for at alle barn skal ha en lykkelige barnedom nå når ut til flere. Du har så mange flotte og kloke tanker, og med din elegante penn treffer dine ord, oppmuntringer og oppfordringer mange foreldre rett i hjertet. Jeg er stolt av deg som menneske, mor, venn og fagperson. Stå på Nina! Jeg gleder meg til å følge arbeidet ditt videre. God klem fra Linn

  • http://lykkeligbarndom.no/ Nina Stanghov Ulstein

   Kjære Linn!

   Tusen tusen takk for hyggelige ord, det setter jeg veldig stor pris på!

   Jeg ble kjent med deg da vi begge jobbet som saksbehandlere i barneverntjenesten. Vi hadde mange faglige gode diskusjoner du og jeg. Stå på du også Linn – du er en dyktig fagperson.

   Det gleder meg å lese at du vil følge bloggen :)

   Håper alt er bra med deg og din lille familie!

   God klem fra Nina.

 • http://www.facebook.com/peter.svenning Peter Svenning

  Tusen takk Nina, nå ble jeg rørt. Det er en god påminnelse og inspirasjon. Og ja, jeg skal fortelle de andre der ute i verden at menn og kvinner er forskjellige. Vi har unike gaver å gi alle som en, som menn og som kvinner. I kjærlighet, en vordende far.

  • http://lykkeligbarndom.no/ Nina Stanghov Ulstein

   Hei Peter.

   Så utrolig hyggelig å lese det du skriver! Takk for tilbakemelding.

   Masse lykke til som pappa :)

   Hilsen Nina.

 • http://www.facebook.com/jorgen.brun Jørgen Brun

  Hei Nina,
  det gleder meg at du bidrar aktivt inn i et temaområde som lenge har fraværende i den offentlige debatt. Takket være at stadig flere står fram med alternative tanker om hva som er best for barnet i dets ulike aldre, ser det nå ut til at disse berettigede spørsmål høres. Det gleder meg.

  • http://www.facebook.com/nina.stanghovulstein Nina Stanghov Ulstein

   Hei Jørgen.

   Så hyggelig å høre fra deg! Tusen takk for fine ord :)

   Jeg har alltid vært veldig engasjert for barnets beste og prøver gjennom LykkeligBarndom å bidra så godt jeg kan – både som fagperson og mor.

   Klem Nina :)

 • http://www.facebook.com/silja.kaldhol Silja Irene Kaldhol

  Helt fantastisk nydelig og presist skrevet, slikt har jeg selv forsøkt å fomidle til de fedre som sier «Ingen vits i å ta pappaperm før på slutten, for de første månedene er det bare puppen som gjelder»… og slikt. Vi glemmer så lett at vi levende vesener kommuniserer mest med andre ting enn ordene. Og når flere og flere fedre får mer erfaring med babyene, så vekker de til live de dypere kommunikasjonskanaler i seg som har ligget i dvale siden språket kom på plass! Og slik våkner rausheten og den dype kjærligheten som vi alle er laget av! :-)

  • http://lykkeligbarndom.no/ Nina Stanghov Ulstein

   Hei Silja.

   Takk for kommentar!

   Jeg er både enig og uenig med deg i det du skriver. Jeg er enig med deg i det at når fedre får erfaring med babyer, så vekkes det til live en kjærlighet – og det er veldig bra! Jeg mener at far skal være masse sammen med babyen fra første dag, men jeg synes ikke at far skal ta sin del av permisjonen de første månedene! Dette av biologiske årsaker, samt at babyen trenger mor og puppen i starten. Jeg er faktisk enig med de fedre som har sagt til deg at «ingen vits i å ta pappaperm før på slutten, for de første månedene er det bare puppen som gjelder.» Vi vet alle at amming har en rekke fordeler for både mor og barn og at morsmelk er det beste vi kan gi babyen! Hvordan skal mor kunne amme hvis far tar permisjon de første månedene? Jeg tror det er viktig at mor og barn får de første månedene sammen, men at far er mye tilstedet. Også for å støtte mor i en kanskje tøff periode etter graviditet og fødsel.

   Hilsen Nina :)

   • Irene

    Denne hadde jeg ikke sett! Jeg må bare svare at jeg er helt enig i at mor og barn må være sammen de første månedene. Jeg ser ingen motsetning mellom det, og at far er sammen med barnet også i denne perioden! :-) Du spør: «Hvordan skal mor kunne amme hvis far tar permisjon de første månedene?» Mor kan også være hjemme :-) Vi løste det ved at vi sparte penger i de 9 månedene før fødselen, slik at far kunne ta permisjon uten lønn de to neste ukene etter fødselens 2 uker med omsorgsperm, og etter det jobbet han 50% i 6 måneder. Vi kombinerte det med at jeg også tok ut permisjon uten lønn i perioder det første året. Det finnes så mange muligheter i Norge, og alle får finne sine praktiske løsninger. Poenget mitt var ikke at ikke mor skulle være med barnet, det mener jeg er helt essensielt. Poenget var at også far kan knytte sterke bånd helt fra starten, det ER ikke «bare puppen» som gjelder. Det er nær kontakt med de nærmeste også :-)